Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بافت قدیمی و تاریخی شیراز که قسمت قابل توجهی از آن پیرامون حرم‌های مطهر، امام زادگان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی قرار دارد همان جایی است که هنوز دیوار خانه هایش از خشت و گل است و مظاهر زندگی متمدن امروز کمتر در آن یافت می‌شود.

بافت قدیم بسیاری از آثار تاریخی و دیدنی شهر شیراز را در دل خود جای داده و زمانی برای خودش قرب و منزلتی داشته و چهره‌های معروفی در این مکان‌ها زندگی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوض، ماهی، گل و گیاه شمعدانی در حیاط خانه هایش با آدم حرف می‌زند کوچه هایش شاید تنگ و ترش باشد و برخی اوقات فقط به افراد پیاده، دوچرخه سوار و موتور سوار اجازه عبور دهد اما مردمانی باصفا و ساده دل دارد که اصالت و گویش شیرازی خود را حفظ کرده اند و همچنان در خانه آنان به جای آیفون تصویری کلون است.

آنچه که گفتیم صحبت از گل و بلبل بود؛ اما چهره فقر و معضلات اجتماعی و نگاه‌های چشم انتظار عدالت و نا ایمن بودن خانه‌ها و خطر تخریب و خسارت‌ های مالی و جانی سنگین در صورت وقوع زلزله و نیز بلایای طبیعی لزوم توجه و پاسخگویی مسئولان شهری و وقوع حوادثی است که نمی‌توان  آن  را  نادیده گرفت.

زارع کارشناس منطقه تاریخی فرهنگی سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با اشاره به اینکه ۳ شاخصه به لحاظ عرض معابر ۵۰ درصد پلاک‌ها معبرشان زیر۶ متربوده و در مورد دوم ۵۰ درصد پلاک‌ها باید مساحت زیر ۲۰۰ متر داشته باشند،گفت: این شاخصه ها طی پروسه‌ای شناسایی شده و تجهیزشان به تصحیح مراجع قانونی شامل کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری می‌رسد.

وی بیان کرد: پهنایی که به تصویب رسیده  به عنوان بافت فرسوده محسوب می‌شود و افردای که در این محدوده‌ها زندگی می‌کنند برای برخورداری از تسهیلات و وام بافت فرسوده باید به دفاتر تسهیل مربوط به بافت فرسوده، شهرداری منطقه‌ای که در محل سکونت خودو یا دفتر ماده ۳۳ مراجعه کنند که  پس از اخذ پروانه ساختمانی برای دریافت وام به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

۵۰ میلیون تومان وام در شیراز و ۳۰ میلیون تومان در سایر شهرستان‌های استان فارس برای نوسازی بافت فرسوده اختصاص یافته است.

حمید اشرفی مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و مسکن سازان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛   تصریح کرد: تسهیلات دریافت وام بافت فرسوده تا کنون به ۷ هزار و ۳۰۰ متقاضی پرداخت شده که میزان تسهیلات پرداختی وام بافت فرسوده در شیراز ۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرستان‌های استان فارس ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که باز پرداخت آن با در نظر گرفتن دوران مشارکت باز پرداخت وام ۱۵ ساله بوده و تخفیفاتی نیز در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه ۳۵ درصد تخفیف عوارض در بافت فرسوده اختصاص یافته افزود: در پهنا هم یک طبقه تشوقی در نظر گرفته شده که اگر خانه‌ای مجوز ساخت ۳ طبقه را دارد می‌تواند یک طبقه دیگر را نیز به طبقات خانه خود اضافه کند.

اشرفی مساحت بافت فرسوده در فارس را ۴ هزار هکتار دانست و ادامه داد: ۸ درصد آن محدوده قانونی شهر‌های استان را شامل می‌شود و بافت فرسوده در شهر شیراز نیز یک هزار و ۸۰۰ هکتار بوده که ۳۶۰ هکتار از این بافت‌ها تاریخی و فرهنگی است.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و مسکن سازان فارس اضافه کرد: مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و مسکن سازان فرسوده استان متعلق به شهر شیراز بوده و در حال حاضر نیز  نوسازی بافت‌های فرسوده و تاریخی در دست اقدام است.

وی اظهار کرد: یک هزار و ۲۸۷ هکتار سکونت گاه غیر رسمی در شیراز، مرودشت و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و مسکن سازان شناسایی شده  که  ۲۵۰ هزار نفر در این سکونت گاه‌ها زندگی می‌کنند.

اشرفی گفت: طرح ساماندهی تهیه و مصوب شده بر اساس سیاستگذاری جدید در راستای باز آفرنی پهنه‌های بافت فرسوده و با هدف ساخت واحد‌های مسکونی طرح‌ های دیگری نیز در دست انجام است و زمینی به مساحت ۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع که نزدیک به ۱۱۰ وحد مسکونی را در پی دارد در بافت فرسوده شیراز شناسایی شده و کلنگ ساخت مسکن در آن به زمین زده می‌شود.
انتهای پیام /ت

اختصاص اعتبار برای بافت فرسوده در شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بافت فرسوده مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند

به گزارش صدای ایران از ایلنا، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که دغدغه مهم و اصلی شهروندان محله جوادیه سکونت اتباع بیگانه است، گفت: شرایط به گونه‌ای است که ۶۰درصد از ساکنان این محلات را اتباع تشکیل می‌دهند. ۱۰ تا ۳۰درصد دانش‌آموزان مدارس این محله نیز از اتباع هستند.

ناصر امانی در دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش بازدید از محله جوادیه با بیان این که ۴۴درصد از بافت این محله فرسوده است، اظهار داشت: علی‌رغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته‌اند، به دلیل ریزدانگی، نزدیک به ۱۰۰فقره پروانه نوسازی بافت فرسوده در این محله صادر شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان این که شهرداری در روز‌های اخیر به‌خوبی در جمع آوری معتادان عمل کرده است، گفت: مساله‌ای که وجود دارد بازگشت معتادان است؛ کما این که در گذشته نیز بار‌ها به محل بازگشته‌اند.

امانی با بیان اینکه سقف یکی از مدارس محله جوادیه در حال ریزش است، تصریح کرد: تجمع ده‌ها نفر از اتباع در یک واحد مسکونی، نارضایتی مدیران مدارس و درخواست برای راه اندازی مدرسه مجزا برای اتباع در این بازدید مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین درخواست‌های مردم محله جوادیه شامل ساماندهی اتباع بیگانه، جلوگیری از ورود آنها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریل‌های راه‌آهن است که هیچ‌یک به مسئولیت شهرداری بازنمی‌گردد و وزارت کشور و اداره اتباع باید به این موضوعات رسیدگی کنند.

دیگر خبرها

  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین