Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مسئولان و مدیران خراسان‌جنوبی در جلسات مختلف و متعددی سخن از ضرورت نگهداشت جمعیت در مناطق روستایی و به ویژه روستاهای مرزی می‌زنند و بر نقش این مسئله مهم بر امنیت استان تأکید دارند.

اما وقتی پای درددل روستایی می‌نشینیم، او برای ادامه زندگی در روستا نیازهای متعدد و مختلفی چون تأمین آب، اشتغال و جاده را مطرح می‌کند که بی شک یک خواسته طبیعی و به حق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهمترین نیازها و خواسته‌های به حق روستائیان خراسان‌جنوبی مسکن مستحکم و استاندارد است چرا که زلزله‌های متعدد در منطقه به همه اهالی خراسان‌جنوبی و روستائیان آن ثابت کرده که زندگی در خانه‌های خشت و گلی هیچ امنیتی ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی در شورای مسکن استان که چند روز پیش با حضور قائم مقام وزیر برگزار شد، بیان کرد: متأسفانه حدود ۴۱ درصد خانه‌های روستایی خراسان‌جنوبی از استحکام لازم برخوردار نیستند.

استحکام نداشتن ۴۱ درصد از خانه‌های روستایی به این معنا است که در صورت وقوع یک زلزله۵-۶ ریشتری در مناطق روستایی استان باید شاهد یک فاجعه انسانی باشیم و از این منظر قبل از خطر باید راه چاره کرد.

اما در این میان نظر روستائیان و کسانی که با دریافت تسهیلات توانسته‌اند در مناطق روستایی خانه‌ای بنا کنند، حائز اهمیت است.

حسین بهمنی که با دریافت تسهیلات توانسته در روستای  امیرآباد خانه بسازد، اظهار کرد: من با دریافت تسهیلات ساخت مسکن روستایی توانستم با همکاری یکی از اقوام خانه‌ای بسازم که بدون این تسهیلات ساخت خانه برای من مقدور نبود.

وی با اشاره به اینکه برای دریافت اولین قسط از تسهیلات، باید زمین مورد نظر را برای ساخت تا اندازه‌ای آماده کرده و هزینه هایی را متقبل می شدیم، بیان کرد: همین مقدار هزینه نیز برای برخی از افراد مقدور نیست و زیر بار بدهی از دوست و آشنا می روند.

روستائیان درآمدی برای بازپرداخت تسهیلات ندارند

بهمنی ادامه داد: متولیان باید به این امر توجه  داشته باشند که تسهیلات ساخت مسکن روستایی را به ضعیف‌ترین قشر جامعه از منظر اقتصادی می‌دهند چرا که با توجه به خشکسالی‌های متعدد روستائیان درآمد خاصی ندارند.

وی با اشاره به افزایش قیمت تیرآهن، میلگرد، آجر و سنگ از ابتدای امسال، یادآور شد: این افزایش قیمت‌ها نشان از ضرورت افزایش مبلغ تسهیلات مسکن به ویژه در مناطق روستایی دارد.

عصمت معتمدی نیز که خانواده‌اش قصد ساخت خانه در یکی از روستاهای خراسان جنوبی را داشته‌اند، اظهار کرد: تسهیلات مسکن روستایی یک جا پرداخت نمی‌شود بلکه برای دریافت اولین قسط باید زمین را تا مرحله فونداسیون پیش ببریم که هزینه‌های میلیونی در بردارد.

وی بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که آیا روستایی توان اقتصادی پیش بردن زمین برای ساخته خانه تا مرحله پرداخت اولین قسط تسهیلات را دارد یا خیر که معمولا اکثر روستائیان چنین درآمدی را ندارند.

بهره‌مندی شهری‌ها از تسهیلات مسکن روستایی برای ساخت تفرجگاه

معتمدی با بیان اینکه نتیجه چنین وضعیتی دریافت تسهیلات توسط اهالی شهر و ساخت خانه در روستا شده است، ادامه داد: اهالی شهر نیز از این خانه‌ها به عنوان تفرجگاه استفاده کرده ولی روستایی در همان خانه غیر مستحکم خود زندگی می‌کند.

علی اصغر آسمانی مقدم، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: طبق آخرین آمار در خراسان‌جنوبی حدود ۳۱۵ هزار و ۷۰ نفر در مناطق روستایی خراسان‌جنوبی زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به وجود سه هزار و ۵۶۰ آبادی در خراسان‌جنوبی گفت: هزار و ۷۵۲ آبادی خراسان‌جنوبی دارای سکنه و هزار و ۸۰۸ آبادی خالی از سکنه است که از تعداد آبادی دارای سکنه ۹۱۸ آبادی بالای ۲۰ خانوار و بقیه کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی اظهار کرد: حدود ۴۴.۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی خراسان‌جنوبی دارای استحکام و مقاومت لازم هستند و ۴۱درصد فاقد استحکام لازم بوده و از خشت و گل ساخته شده‌اند.

آسمانی مقدم بیان کرد: حدود ۱۴.۵ درصد از خانه های روستایی نیز تا اندازه‌ای از استحکام برخوردار بوده و در برابر حوادثی چون زلزله‌های کم ریشتر مقاوم اند.

تسهیلات ۲۰ میلیونی با بازپرداخت ۱۵ ساله برای مسکن روستایی

وی با اشاره به ضرورت نوسازی و استحکام بخشی خانه‌های روستایی و ساخت مسکن مقام در روستاها گفت: در این راستا سالیانه هر تعداد از مردم که مراجعه کنند به آنان تسهیلات ۲۵ میلیونی با بازپرداخت ۱۵ ساله داده می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن  خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تسهیلات را به طور معمول در سه قسط و در صورت ناتوانی اقتصادی فرد در چهار و پنج قسط پرداخت می‌کنیم، اظهار کرد: به محض اینکه فرد پی‌کنی ساختمان را انجام داد، اولین قسط پرداخت می‌شود.

آسمانی با بیان اینکه درست است که برای دریافت اولین قسط از تسهیلات باید زمین را تا اندازه‌ای آماده کنند، ادامه داد: این مسئله را به گونه‌ای پیگیری می‌کنیم که فرد متحمل هزینه بالایی نشود.

هر سرمایه‌گذاری که چراغ روستا را روشن نگه دارد یک اتفاق مثبت است

وی افزود: اینکه برخی از افراد شهری با دریافت تسهیلات در روستا خانه ساخته و به عنوان تفرجگاه استفاده می‌کنند را باید به فال نیک گرفت چرا که سرمایه‌گذاری در روستا به هر نوع چراغ آن آبادی را روشن نگه می‌دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی گفت: باز هم در راستای کمک به خانه سازی روستائیان، اگر یک روستائی خانه غیر مستحکم خود را تخریب و تمایل به بنای خانه در همان محل داشته باشد علاوه بر تسهیلات ۲۵ میلیونی، حدود پنج میلیون وام بلاعوض نیز به او می‌دهیم.

آسمانی مقدم در زمینه افزایش تسهیلات وام مسکن روستایی نیز یادآور شد: افزایش مبلغ تسهیلات در اختیار استان نیست و هر ساله شورای پول و اعتبار در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند.

۷۰درصد پهنه خراسان جنوبی روی خط زلزله

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی چندی پیش در گفتگویی با مهر، اظهارکرده بود: در بین چهار مرحله مدیریت، بحران، پیشگیری مهمترین رکن مدیریت بحران است و از طرفی با توجه اینکه خراسان جنوبی یکی از زلزله خیز ترین استان های کشور است خانه های روستایی نیازمند مقاوم سازی است.

سید ابوالحسن میرجلیلی عنوان کرد: در خراسان جنوبی هر۱۰سال بصورت میانگین یک زلزله بالای شش ریشتر رخ می دهد که  روستاهای خراسان جنوبی به دلیل وسعت زیاد استان تحت تاثیر شدید این زلزله ها قرار می گیردند.

وی اضافه کرد: بهترین راه کاهش آسیب های زیان بار ناشی از زلزله پیگیری و اجرای طرح های کاهش اثرات این زلزله ها است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفته بود: در خصوص اجرای طرح مقاوم سازی روستایی که از سال ۸۴ ابلاغ شده اقدمات بسیار مناسبی در روستاهای خراسان جنوبی در بحث مقاوم سازی مساکن انجام شده است.

میرجلیلی گفت: بالغ بر ۷۰ درصد پهنه سرزمینی خراسان جنوبی روی خط زلزله قرار دارد.

عدم توانایی روستائیان در پرداخت اقساط مهمترین عامل بی توجهی به مقاوم سازی

وی با اشاره به عدم استقبال روستائیان خراسان جنوبی از طرح مقاوم سازی واحد های روستایی گفت: یکی از مشکلات اساسی در این زمینه عدم توانایی روستائیان خراسان جنوبی در بازپرداخت تسهیلات است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی عدم فرهنگ سازی و نداشتن مستندات لازم از سوی روستائیان را از عوامل کاهش استقبال روستائیان دانسته و  گفته است: در مسئله مقاوم سازی روستائیان نباید به دنبال خانه های وسیع و فاقد استحکام باشند بلکه باید اقدام به ساخت خانه کوچک اما مستحکم کنند.

هر چند اتفاقات مثبتی در ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه ساخت خانه و مسکن در روستاها صورت گرفته است ولی در ادامه مسیر نباید بگذاریم که استحکام بخشی به خانه‌های خشت و گلی روستائیان تحت تأثیر افزایش قیمت آجر و تیرآهن و دیر پرداخت شدن اقساط تسهیلات قرار گیرد.

کد خبر 4511162

منبع: مهر

کلیدواژه: بنیاد مسکن خراسان جنوبی روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۵۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید

 آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: پنج مرغداری، تاسیسات آبیاری و آغل‌های دام هم در سیل آسیب دیدند که برآورد اولیه خسارت ۱۴۰ میلیارد ریال است.

وی افزود: ۸۴۹ دام سبک در سیل هفته گذشته خراسان جنوبی تلف شدند که خسارت آن ۹۵ میلیارد ریال برآورد شده اما مشمول بیمه است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: بارندگی‌ها در شهرستان زیرکوه شدت بیشتری داشت اما سایر شهرستان‌ها هم متاثر بودند.

وی گفت: با توجه به حجم خسارت‌ها، زیرکوه تنها شهرستانی بود که کمک‌ استانی درخواست کرد و در بقیه شهرستان‌ها با توان داخلی، سیلاب مدیریت شد.

آخوندی با بیان اینکه بارش باران در روستای بیشه شهرستان خوسف ۵۸ میلیمتر و حاجی آباد زیرکوه بیش از ۶۰ میلیمتر بوده است افزود: در شهرستان زیرکوه به خاطر شکستن چند بند خاکی قدیمی و توپوگرافی منطقه سیلاب شدیدتر بود لذا خسارت‌های بیشتری به جا ماند.

وی بیان کرد: بعد از وقوع سیلاب عملیات ایمن سازی آغاز و قطعی آب و برق رفع شد اما خسارت‌ها همچنان باقی بوده که نیازمند کار تشکیلاتی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی درباره جزئیات خسارت‌های سیل در استان گفت: ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه کشاورزی با ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب با ۵۰ میلیارد ریال، ۱۰۱ رشته قنات به طول ۱۰۴ کیلومتر با ۹۴۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ و مزارع کشاورزی با ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع با ۴۸۰ میلیارد ریال از جمله این خسارت‌هاست.

وی افزود: شبکه توزیع برق ۱۳۰ میلیارد ریال، خسارت به بند خاکی ۶۰۰ میلیارد ریال، راه‌های اصلی، فرعی و روستایی پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال، هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی راه ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه‌های عشایری ۹۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه خسارت وارده به ۶ طرح هادی روستایی ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است عنوان کرد: پنج سیل بند حفاظتی روستایی نیز خسارت دیده که برآورد اولیه آن ۷۵ میلیارد ریال است.

وی گفت: ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب و مجتمع‌های روستایی در سیل خسارت دیده که ۵۹۰ میلیارد ریال برآورد اولیه بوده و چهار حلقه آب شرب نیز ۴۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: لایروبی رودخانه‌ها نیز حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و خسارت وارده به بخش عمران شهری بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.

وی با اعلام اینکه حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت سیل در خراسان جنوبی است اظهار کرد: هنوز خسارت مرزبانی، میراث فرهنگی، مدارس و مساجد روستایی اعلام نشده است.

آخوندی گفت: بیشترین خسارت سیل به بخش راه روستایی و ابنیه‌ راه‌ها بوده که برآورد اولیه آن بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

وی با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد خسارت‌ها مربوط به شهرستان زیرکوه است افزود: وضعیت اضطراری تا هفته آینده در شهرستان زیرکوه ادامه دارد و در آینده نزدیک با حضور استاندار تصمیم جدی برای جبران خسارت‌ها گرفته می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: میزان خسارت‌هایی که تاکنون جمع بندی شده را به سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرده‌ایم و مکاتبات لازم نیز انجام شده لذا امیدواریم اعتبارات فوری برای بازسازی تخصیص یابد.

وی با اشاره به احتمال بارندگی در پایان هفته جاری گفت: بارش‌های پیش رو به شدت قبل نیست اما هشدار سطح نارنجی است و بیشتر جنوب و شرق استان را درگیر خواهد کرد.

آخوندی با تاکید بر اینکه مردم باید محمدعلی آخوندی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پنج مرغداری، تاسیسات آبیاری و آغل‌های دام هم در سیل آسیب دیدند که برآورد اولیه خسارت ۱۴۰ میلیارد ریال است.

وی گفت: ۸۴۹ دام سبک در سیل هفته گذشته خراسان جنوبی تلف شدند که خسارت آن ۹۵ میلیارد ریال برآورد شده اما مشمول بیمه است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: بارندگی‌ها در شهرستان زیرکوه شدت بیشتری داشت اما سایر شهرستان‌ها هم متاثر بودند.

وی گفت: با توجه به حجم خسارت‌ها، زیرکوه تنها شهرستانی بود که کمک‌ استانی درخواست کرد و در بقیه شهرستان‌ها با توان داخلی، سیلاب مدیریت شد.

آخوندی با بیان اینکه بارش باران در روستای بیشه شهرستان خوسف ۵۸ میلیمتر و حاجی آباد زیرکوه بیش از ۶۰ میلیمتر بوده است افزود: در شهرستان زیرکوه به خاطر شکستن چند بند خاکی قدیمی و توپوگرافی منطقه سیلاب شدیدتر بود لذا خسارت‌های بیشتری به جا ماند.

وی بیان کرد: بعد از وقوع سیلاب عملیات ایمن سازی آغاز و قطعی آب و برق رفع شد اما خسارت‌ها همچنان باقی بوده که نیازمند کار تشکیلاتی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی درباره جزئیات خسارت‌های سیل در استان گفت: ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه کشاورزی با ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب با ۵۰ میلیارد ریال، ۱۰۱ رشته قنات به طول ۱۰۴ کیلومتر با ۹۴۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ و مزارع کشاورزی با ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع با ۴۸۰ میلیارد ریال از جمله این خسارت‌هاست.

وی افزود: شبکه توزیع برق ۱۳۰ میلیارد ریال، خسارت به بند خاکی ۶۰۰ میلیارد ریال، راه‌های اصلی، فرعی و روستایی پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال، هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی راه ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه‌های عشایری ۹۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه خسارت وارده به ۶ طرح هادی روستایی ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است عنوان کرد: پنج سیل بند حفاظتی روستایی نیز خسارت دیده که برآورد اولیه آن ۷۵ میلیارد ریال است.

وی گفت: ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب و مجتمع‌های روستایی در سیل خسارت دیده که ۵۹۰ میلیارد ریال برآورد اولیه بوده و چهار حلقه آب شرب نیز ۴۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: لایروبی رودخانه‌ها نیز حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و خسارت وارده به بخش عمران شهری بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.

وی با اعلام اینکه حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت سیل در خراسان جنوبی است اظهار کرد: هنوز خسارت مرزبانی، میراث فرهنگی، مدارس و مساجد روستایی اعلام نشده است.

آخوندی گفت: بیشترین خسارت سیل به بخش راه روستایی و ابنیه‌ راه‌ها بوده که برآورد اولیه آن بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

وی با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد خسارت‌ها مربوط به شهرستان زیرکوه است افزود: وضعیت اضطراری تا هفته آینده در شهرستان زیرکوه ادامه دارد و در آینده نزدیک با حضور استاندار تصمیم جدی برای جبران خسارت‌ها گرفته می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: میزان خسارت‌هایی که تاکنون جمع بندی شده را به سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرده‌ایم و مکاتبات لازم نیز انجام شده لذا امیدواریم اعتبارات فوری برای بازسازی تخصیص یابد.

وی با اشاره به احتمال بارندگی در پایان هفته جاری گفت: بارش‌های پیش رو به شدت قبل نیست اما هشدار سطح نارنجی است و بیشتر جنوب و شرق استان را درگیر خواهد کرد.

آخوندی با تاکید بر اینکه مردم باید هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند ادامه داد: تعداد دام‌های تلف شده ناشی از قرار گرفتن در مسیر سیل بوده لذا انتظار می‌رود در شرایط بارندگی شدید دام‌ها در مکان امن نگهداری شوند.

وی گفت: در مورد ترددها و خسارت‌های جانی هم هشدارها جدی است و به هیچ عنوان نباید رانندگان وارد آبنماها شوند چون زمانی که ارتفاع آب زیاد باشد احتمال گرفتار شدن در سیلاب زیاد است. هواشناسی را جدی بگیرند ادامه داد: تعداد دام‌های تلف شده ناشی از قرار گرفتن در مسیر سیل بوده لذا انتظار می‌رود در شرایط بارندگی شدید دام‌ها در مکان امن نگهداری شوند.

وی گفت: در مورد ترددها و خسارت‌های جانی هم هشدارها جدی است و به هیچ عنوان نباید رانندگان وارد آبنماها شوند چون زمانی که ارتفاع آب زیاد باشد احتمال گرفتار شدن در سیلاب زیاد است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • مشکلات مالکیت اراضی آبپخش حل شود
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است