Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-02@15:41:17 GMT

شهر خشتی کهن+فیلم و عکس

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۱۱۴۷

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهر یزد، بافت زنده تاریخی است؛ بافتی از خشت و گل، به سبک معماری کهن کویری ایران. این بافت تاریخی که به ثبت جهانی هم رسیده، به خاطر قدمتش، آثار تاریخی فراوانی در دل خود جای داده؛ از خانه لاری‌ها گرفته تا باروی کهن و زندان اسکندر. فصل بهار فرصت خوبی است و آب و هوا هم مساعد تا در کوچه‌پس‌کوچه‌های خشتی این شهر پیاده‌روی کرد و با گردش در میان آثار تاریخی این شهر کویری زیبا، لذت یک سفر منحصربه‌فرد را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزد شهری پر از جاذبه‌های تاریخی- فرهنگی و طبیعی بوده و بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی به این شهر جهانی سفر می‌کنند.

چطور برسیم؟

از تهران می‌توانید در مسیرهای جاده‌ای، ریلی و هوایی به یزد برسید.

خودروی شخصی: از تهران تا یزد ۶۳۱ کیلومتر راه دارید؛ در آزادراه، شهرهای قم، کاشان، اردستان، نائین، اردکان، میبد و اشکذر به مقصد می‌رسید.

اتوبوس: بلیت اتوبوس از تهران تا یزد بین ۴۲ هزار تا ۷۲ هزار تومان است. مسیر زمینی با اتوبوس از تهران به قم، کاشان و به یزد می‌رسد.

قطار: مسیر ریلی یزد هم گزینه مناسبی است. با قطار معمولی ۹ ساعت و با قطار تندرو شش ساعته به یزد می‌رسید. بلیت قطار تهران به یزد ۵۶هزار و ۹۵۰ تومان است

هواپیما: اگر با هواپیما به یزد سفر کنید، فرودگاه شهید صدوقی یزد میزبان شما خواهد بود. فرودگاه در ۱۰ کیلومتری مرکز شهر قرار دارد و از تهران پرواز مستقیم به یزد برقرار است. قیمت‌ بلیت‌ها بین ۲۳۱ هزار تومان تا ۳۶۰ هزار تومان است.

چطور بگردیم؟

دیدن بافت تاریخی یزد، احتمالا لذت‌بخش‌ترین بخش سفر به یزد است. بدون اهمیت به اینکه چقدر اهل تاریخ و فضاهای تاریخی هستید، بافت قدیمی شهر و کوچه‌پس‌کوچه‌های تنگ و دالان‌های مارپیچش دلبرترین جایی هست که در یزد می‌توانید پیدا کنید.

محله فهادان: از قدیمی‌ترین محله‌های این شهر است که شکل سنتی خود را حفظ کرده و یکی از معدود بافت‌های سنتی زنده ایران را دارد. پیاده‌روی در این بافت یکی از جذاب‌ترین بخش‌های یزدگردی‌تان خواهد بود؛ مخصوصا اینکه آثار و عمارت‌های تاریخی مثل موزه سکه (خانه عرب‌زاده)، خانه نواب وکیل، مسجد جامع، خانه لاری‌ها، زندان اسکندر (مدرسه ضیائیه) و هتل فهادان هم در همین محله قرار دارند.

مجموعه امیرچخماق: یزدگردی‌تان را با مجموعه امیرچخماق ادامه دهید که قدمتش به دوره تیموریان بازمی‌گردد. مسجد، تکیه، بازارچه، آب‌انبار و البته یک میدان بزرگ در انتظار شماست. باید تا خیابان امام‌خمینی(ره) بروید که شاهراه اصلی بافت تاریخی یزد است و بعد به سمت خیابان مسجد جامع حرکت کنید.

مسجد جامع یزد: شاهکاری در معماری ایران است که باید حتما به دیدن آن بروید. این مسجد به شیوه یک ایوان در دل کویر ساخته شده و در طی حدود ۱۰۰ سال و سه دوره بنا شده‌است. پایه‌های اصلی مسجد را ساسانیان و بنای فعلی مسجد، از لحاظ شیوه معماری متعلق به دو دوره موسوم به آذری دانسته‌اند. بنای گنبد خانه متعلق به دوره ایلخانی و سر در رفیع مسجد را متعلق به زمان شاهرخ و دوره تیموری دانسته‌اند. 

موزه آب: خانه زیبای کلاهدوزها در خیابان مجاهدین و نزدیکی میدان امیرچخماق تبدیل به موزه آب شهر یزد شده. در این خانه سه ‌طبقه با قدیمی‌ترین شیوه‌های دستیابی و نگهداری آب در ایران آشنا خواهید شد.

آتشکده: یکی از بهترین نقاط برای دیدن یادگارهای به‌جانده در آتشکده زرتشتیان است که در نزدیکی میدان «مارکار» واقع شده. مخصوصا آتش این آتشکده که گفته می‌شود از دوره ساسانی تا امروز هنوز شعله‌ور است.

باغ دولت‌آباد: گردش شما در باغ دولت‌آباد یزد که اتفاقا در فهرست میراث جهانی یونسکو هم به ثبت رسیده، متفاوت خواهد بود، چون در کنار یک مجموعه تاریخی و یک بادگیر ۳۳ متری، یک باغ ایرانی سرسبز هم خواهید دید. این باغ در انتهای خیابان ایرانشهر قرار دارد. بعد از بازدید می‌توانید روی نیمکت و تخت‌های چوبی کافه باغ استراحتی کنید و چای یا بستنی و فالوده بخورید.

زورخانه صاحب‌الزمان: رفتن به یک زورخانه و دیدن مراسم آن از نزدیکم می‌تواند یکی از خاص‌ترین تجربه های شما باشد. زورخانه‌ صاحب الزمان یزد در یکی از کوچه‌های منتهی به میدان امیرچخماق قرار گرفته و ورود خانم‌ها هم به آن آزاد است.

آب انبارها: یکی از جذابیت‌های آب‌انبارهای قدیمی آن است. آب‌انبار شش بادگیری در محدوده‌ی بلوار کاشانی یکی از زیباترین آن‌هاست که در حوالی آتشکده‌ بهرام، موزه مارکار، مجموعه‌ی امیر چخماق است. می‌توانید  سری هم به رستوران ملک‌التجار،‌ رستوران حمام خان یا رستوران خان دوحد بزنید و غذا میل کنید.

خرید:

بازار بزرگ یزد جای خوبی است که می‌توانید یک دل سیر در آن سیاحت کرده و خرید کنید. با این‌که یزد شهر سنتی به‌شمار می‌رود، مرکز خرید مدرن هم دارد. مرکز خریدهای آریا،‌ شقایق،‌ الماس، علاالدین، شهاب و ستاره انواع کالاهای معمول در مجتمع‌های تجاری را عرضه می‌کنند. بازار کویتی‌ها و بازار قدیمی یزد همان‌طور که از نام‌شان پیدا است،‌ بازارهای سنتی هستند.

باقلوای یزدی،‌ پشمک یزدی،‌ قطاب یزد، حلوا ارده اردکان، کیک یزدی، لوز، نقل، سوهان خانی و شیرینی حاج بادومی؛ از خوردنی‌های دلپذیر یزد هستند. شیرینی فروشی حاج خلیفه رهبر یکی از پاتوق‌های محبوب برای خرید شیرینی است. صنایع دستی شهر یزد نیز به ترتیب سفال و سرامیک، دارایی‌بافی، ترمه، شعربافی، شمد، چادرشب، زیلو است.

اقامت:

برای اقامت در یزد گزینه‌های مختلفی وجود دارد: از هتل چند ستاره گرفته تا اقامتگاه‌های بوم‌گردی که در واقع خانه‌های قدیمی‌ای هستند که تبدیل به مهمانسرای سنتی شدند و همچینین هاستل‌هایی که امکان اجرای یک تخت را با قیمت مناسب به شما می‌دهند. اگر اهل کمپینگ هستید، می‌توانید در مکان‌هایی که برای این کار در نظر گرفته شده، کمپ بزنید.

حجم ویدئو: 11.83M | زمان ویدئو: 00:02:30 دانلود فایل ویدئویی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: یزد میدان امیر چخماق مسجد جامع یزد باغ دولت آباد یزد آتشکده یزد موزه آب یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۱۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان